30. marraskuuta 2016

SUUNNITTELUKILPAILULLA IDEOITA KAUPUNKIAUKIOLLE JA RANTAPUISTOON

YLKE-hankkeen yhtenä tavoitteena on järjestää pihasuunnittelukilpailu, ja kilpailu onkin nyt toteutumassa. Kilpailuun saavat osallistua suomalaisten korkeakoulujen maisema-alan opiskelijat. Yhteistyössä Kalajoen kaupungin kanssa saatiin kilpailijoille mielenkiintoinen ja keskeisellä paikalla sijaitseva suunnittelualue. Suunnittelualueena on Kalajoen kaupunkiaukion eli kaupungintalon ja virastotalon välinen alue jatkuen siitä aina joen rantaan saakka. Alueelta on suunniteltu purettavaksi ns. rantatalo, joten suunnitelmissa sen tilalle voi ideoida jotakin ihan muuta.

Suunnittelukilpailulla haetaan ideoita suunniteltavan alueen kehittämiseksi. Toiveina on mm. tehdä alueesta monikäyttöinen niin, että virka-ajan ulkopuolella siellä voisi esimerkiksi järjestää erilaisia tapahtumia. Joen rannan puistoalueelle toivotaan alueita ympäristötaideteoksille. Suunnitelmilta toivotaan luovia, raikkaita ja elämyksellisiä ratkaisuja. Toki käytännöllisyys ja toimivuus on otettava kaikessa huomioon.

Kilpailuun toimitettavat suunnitelmat on myös tarkoitus asettaa jonnekin nähtäviksi, jotta yleisö saa myös äänestää omaa suosikkiaan. Muutoin kilpailulle nimetty palkintolautakunta tekee päätökset palkittavista töistä.

Kilpailuaika on 2.1.-31.3.2017. Toivomme tietysti, että saamme kilpailuun mukaan paljon hyviä suunnitelmia!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti