3. tammikuuta 2017

SUUNNITTELUKILPAILU KALAJOEN KAUPUNKIAUKION PIHA- JA PUISTOALUEIDEN KEHITTÄMISEKSI ALKOI

Kalajoen ammattiopiston toteuttama ja EU:n Leader-ohjelman rahoittama Ympäristön luova kehittäminen yhteisöllisin ja opetuksellisin menetelmin (YLKE) -hanke järjestää yhteistyössä Kalajoen kaupungin kanssa suunnittelukilpailun. Kilpailulla haetaan suunnitelmia ja ideoita Kalajoen kaupungintalon ja virastotalon väliselle piha-alueelle sekä nykyisen ”rantatalon” takaa avautuvalle puistoalueelle. Kilpailuun saavat osallistua maisema-alan korkeakouluopiskelijat Aalto-yliopistosta, Hämeen ammattikorkeakoulusta, Lahden ammattikorkeakoulusta ja Yrkeshögskolan Noviasta.

Kilpailuaika alkoi 2.1.2017 ja osallistumisaikaa on maaliskuun loppuun saakka. Huhtikuussa kaupungin ja YLKE-hankkeen edustajista sekä muista asiantuntijoista koostuva palkintolautakunta arvioi kilpailutyöt ja valitsee voittajat. Yksi palkinnoista annetaan yleisöäänestyksen perusteella, eli kaupungin asukkailla on myös mahdollisuus tutustua kilpailutöihin myöhemmin keväällä ja antaa suosikkisuunnitelmilleen äänensä.

Suunnittelukilpailun toivotaan kehittävän suunniteltavaa aluetta siihen suuntaan, että se palvelisi tulevaisuudessa paremmin kaupungin asukkaita monikäyttöisenä ja elämyksellisenä alueena ja samalla edistäisi asukkaiden yhteisöllisyyttä yhteisen tekemisen ja yhteisten kokemusten kautta. Suunnittelualueelle toivotaankin toteuttamiskelpoisia ideoita ja suunnitelmia, joissa on huomioitu innovatiivisuus, luovuus ja elämyksellisyys. Puistoalueelle toivotaan myös paikkoja ympäristötaiteelle.

Alla kuvia suunnittelualueesta tällä hetkellä.


Näkymä Kalajoentieltä
Purettava rantatalo.
Näkymä rantatalon kulmalta joelle päin.
Näkymä puistoalueelta virastotalon päätyä kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti